Over Sterrenouders

Sinds 2019 is Sterrenouders opgericht ter nagedachtenis aan overleden kindjes, voor ouders en dierbaren die een kindje verliezen tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte of in de periode na de geboorte. Maar ook voor zorgprofessionals die meer willen weten over het omgaan met sterrenouders. Hieronder lees je meer over Stichting Sterrenouders.

Het ontstaan van ‘Stichting Sterrenouders’


Ik ben Monique

Al mijn hele leven ben ik op zoek naar waarde en betekenis in alles wat ik doe. Ik ben een natuurmens, hou van reizen en ben een muziekliefhebber, een dromer, intuïtief, creatief en hou van mijn vrijheid. Ik ga het liefst mijn eigen gang en zie het leven als een groot avontuur. Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg, daarnaast ben ik oprichter van Stichting Sterrenouders.

Ik ben sterrenmama

Senna is op 3 mei 2019 stil geboren na ruim 22 weken zwangerschap. Stilgeboorte wil zeggen dat je kindje vóór of tijdens de bevalling is overleden. Ik ben samen met zijn papa, trots en dankbaar dat wij zijn ouders mogen zijn. Ik mis Senna iedere dag! Ik had zo graag voor hem willen zorgen en hem zo graag willen zien opgroeien. Een groot gemis, maar we zijn hem niet verloren. Hij brengt ons zoveel liefde, positiviteit en kracht; iedere dag.

Toen na de eerste weken de donkere wolken langzaam openbraken, moest ik weer op zoek naar mijzelf en naar balans. Alles leek veranderd en stond in een ander perspectief. Ik begon weer aardig te zijn voor mijzelf, voor mijn omgeving en mijn gevoelens toe te laten. 6 maanden nadat Senna is geboren, besefte ik dat hij mij een nieuwe versie van mijzelf laat zijn. Om mijn ervaring nog breder om te zetten naar steun voor andere ouders, heb ik een training gevolgd tot perinataal verliesconsulent.

Dankzij Senna is Stichting Sterrenouders ontstaan om andere ouders en dierbaren van sterrenkindjes te steunen bij verdriet, te helpen bij het bespreekbaar maken van het gemis en de liefde voor sterrenkindjes levend te houden. Een platform voor sterrenouders. “Een lichtje tijdens verdriet”.

Al mijn hele leven ben ik op zoek naar waarde en betekenis in alles wat ik doe. Ik vind het belangrijk om kennis en ervaringen te delen. Ik zie mijzelf als een verbinder. Toen ik begon te begrijpen dat Senna geen toekomst hier bij ons zou hebben, wist ik niets… Ik kende de term stilgeboorte niet en wist totaal niet wat ons te wachten stond. Wij waren gezegend met lieve mensen in onze omgeving en deskundige professionals, maar helaas merk ik dat dit niet voor iedereen zo is. Daarom wil ik meer bewustzijn creëren over de impact van het verlies van een kindje. Juist dat is zo belangrijk voor het rouwproces van ouders.

Missie; de stilte doorbreken!

Stichting Sterrenouders is er om steun te bieden aan ouders en dierbaren van overleden kindjes.

Stichting Sterrenouders wil bewustzijn creëren over, en bespreekbaar maken van, de impact van het verlies van een kindje.

Stichting Sterrenouders is er ook voor zorgprofessionals die meer willen weten over het omgaan met sterrenouders.

Wat doet Stichting Sterrenouders

Stichting Sterrenouders heeft een website vol liefde, troost en hoop. Met informatie over doodgeboorte en het verlies van een kindje in de eerste levensfase. Met thema’s zoals; rouwen, muziek, gedichtjes en links naar andere verwante websites. Stichting Sterrenouders is er voor ouders en alle dierbaren van overleden kindjes, maar ook voor iedereen die meer wil lezen over het omgaan met sterrenouders, aandacht wil geven aan het verdriet en voor iedereen die een beetje liefde kan gebruiken tijdens verlies. Ook kun je Stichting Sterrenouders volgen op Instagram.

Stichting Sterrenouders zet zich in om kennis en ervaringen te delen over de impact van het verlies van een kindje. Als ervaringsdeskundige deel ik mijn persoonlijk verhaal en kennis over perinataal verlies. Samen kunnen we de stilte doorbreken!

voetjes senna
“Als onze liefde jou kon redden,
zou jij eeuwig leven”