Over mij

Monique
Ik ben Monique

Ik ben eigenaresse van Sterrenouders, ik ben een natuurmens, hou van reizen, fotograferen, ik ben een muziekliefhebber, een dromer en ervaringsdeskundige…

Ik ben sterrenmama

Senna is mijn sterrenkindje | vlinderkindje | wolkenkindje | stil geboren kindje | mijn engeltje |
maar vooral gewoon mijn prachtig mannetje.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende namen te vinden voor doodgeboren kindjes. Ik heb gekozen voor sterrenkindje en sterrenmama, maar bovenal voel ik mij gewoon mama van Senna. Senna is op 3 mei 2019 stil geboren na 22 weken zwangerschap. Ik ben samen met zijn papa, trots en dankbaar dat wij zijn ouders mogen zijn.

Dankzij Senna is deze website ontstaan om andere sterrenouders en dierbaren van sterrenkindjes te begeleiden bij verdriet, bespreekbaar maken van het gemis en praktische informatie rondom stil geboorte.

Vanuit mijn compassie naar anderen

Al mijn hele leven ben ik op zoek naar waarde en betekenis in alles wat ik doe. Ik vind het belangrijk om kennis en ervaringen te delen. Ik zie mijzelf als een verbinder. Ik ben onderzoekend, idealistisch en gedreven. En vanuit mijn compassie naar anderen vind ik dat ieder mens het verdient om zich waardevol en  “gezien” te voelen.

En toen stond mijn wereld opeens even stil… Dagen lange stilte in een zee van verdriet en ongeloof.

Toen na de eerste weken de donkere wolken langzaam openbraken, moest ik weer op zoek naar mijzelf en naar balans. Alles leek veranderd en stond in een ander perspectief. Ik begon weer aardig te zijn voor mijzelf, voor mijn omgeving en mijn gevoelens toe te laten. 6 maanden nadat Senna is geboren, besefte ik dat hij mij een nieuwe versie van mijzelf laat zijn.

Met mijn achtergrond als professional in de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuiszorg, maar ook als ervaringsdeskundige en vanuit compassie naar mijzelf en naar anderen, was het een kleine stap naar deze website om ouders en dierbaren van sterrenkindjes te steunen bij stil geboorte.

Ik mis Senna iedere dag! Ik had zo graag voor hem willen zorgen en hem zo graag willen zien opgroeien. Een groot gemis, maar we zijn hem niet verloren. Hij brengt ons zoveel liefde, positiviteit en kracht; iedere dag.

Met deze website hoop ik iets te kunnen betekenen voor andere sterrenouders en hun dierbaren. Een klein lichtje tijdens verdriet. En voor mij… voor mij is het een manier om met Senna bezig te zijn, het geeft ruimte voor verdriet, trots en de liefde.

En juist dát gun ik alle papa’s en mama’s van sterrenkindjes.

Liefs, Monique
Senna