Chocolademuffins

Muffin Ster
Ingrediënten
  • 200g bloem
  • 200g bruine basterdsuiker
  • 200g zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren, kamertemperatuur
  • 100g pure chocolade
  • 30g cacao
  • snufje zout
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180℃ en hak de chocolade in stukjes.

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en klop ze tot een romige massa. Voeg daarna één voor één de eieren toe; doe het volgende ei er pas bij als de vorige volledig is opgenomen. Meng het zout door het beslag en doe nu beetje voor beetje de bloem erbij. Meng als laatste de cacao en de chocolade door het beslag.

Schep dan voorzichtig het beslag in muffinvormpjes. Het beslag moet genoeg zijn voor 12 tot 18 muffins. Laat de muffins ongeveer 20 minuten gaar worden.

Eventueel bestrooien met poedersuiker of chocoladefiguurtje.

Terug