Boeken

Sterrenboekje
Monique van der Veen | Sterrenouders

Na de geboorte van een sterrenkindje gebeurt er zo veel. In dit sterrenboekje met spreuken en korte gedichtjes, kun je verschillende persoonlijke momenten vastleggen. Zo wordt dit een prachtig boekje vol liefde en trots. Met liefdevolle herinneringen, foto’s en berichtjes die je nooit wilt vergeten.

Verkrijgbaar in mijn webshop. Bestellen? Klink hier

Stille baby’s
Christine Geerinck-Vercammen

Het verlies van een kind, ook wanneer het overlijdt voor of tijdens de geboorte, tekent het leven van ouders voorgoed. Christine Geerinck-Vercammen biedt in Stille baby’s hulp bij dit rouwproces. Ze gaat in op de theoretische en medische aspecten, maar bespreekt vooral de psychosociale verwerking van het slechte nieuws, de bevalling en het afscheid nemen. Bovendien gaat ze in op de vraag hoe het daarna op korte en lange termijn met de ouders gaat, ook in verband met een volgende zwangerschap. Met dagboekfragmenten en brieven van ouders.

stille baby's

Dag lief Muisje
Dromenjager

Het nieuwste prentenboek van Woezel en Pip. Een ontroerend en toegankelijk verhaal over de dood waarin de vriendjes uit de Tovertuin afscheid nemen van hun dierbare vriendje. In hun eigen, veilige omgeving en op hun persoonlijke, positieve manier. Dit verhaal is bedoeld om alle ouders en verzorgers een helpende hand te bieden om samen met hun kind over de dood te praten, na te denken en te leren. Daarom bevat het boek ook een flyer met extra informatie en tips om de dood goed uit te kunnen leggen en kinderen te helpen een verlies te verwerken. 

Still In Your Eyes
Marcel Kolenbrander

Met Still In Your Eyes maakt fotograaf Marcel Kolenbrander de liefde van mensen voor hun stilgeboren of jong overleden kindje zichtbaar. Het fotoboek bevat foto’s van familieleden die denken aan hun overleden kindje(s). Trots, verdrietig, rouwend en vooral liefdevol…

Daarnaast vertellen de ouders en familieleden ook hun persoonlijke verhaal in dit boek. Naast een bijzonder tastbare herinnering voor de ouders zelf is dit boek ook een vorm van steun, herkenning en erkenning voor ouders die zelf te maken hebben met ditzelfde verlies.

Still in your eyes

Misschien was je vandaag wel geboren
Yvonne Gebbe

Misschien was je vandaag wel geboren… vertelt het aangrijpende verhaal van een jong stel – Yvonne Gebbe en David Rozemeyer – dat er bij de 20-weken echo achter komt dat hun kindje een ernstige afwijking heeft. Ze besluiten de zwangerschap te beëindigen. Samen ervaren ze dit ieder op hun eigen manier. Yvonne door dagboeken bij te houden en David als fotograaf, beeldend. Later werd dat dit boek.Een prachtig document over het rouw- en verwerkingsproces van een van de laatste taboes: de keuze om bij een afwijkende uitslag de zwangerschap te laten afbreken. Yvonne en David laten zien hoe zo iets heftigs tegelijkertijd zo mooi kan zijn. Wat het met je doet als je zwangerschap opeens anders verloopt. Als je voor een keuze komt te staan. Wat het met je doet als je je kind verliest.

Geen blote voetjes in het gras
Lieve Engeltjes

‘Geen blote voetjes in het gras’ is een mooi gebonden boek met 48 verhalen waarin ouders en overige betrokkenen een ieder laten meekijken in hun wereld, de wereld waarin zij een kind moeten missen. Door de herkenning die uit deze verhalen spreekt, hopen de schrijvers troost te kunnen bieden aan lotgenoten, maar zeker ook een handvat aan te reiken aan mensen die lotgenoten willen steunen. Actrice en lotgenote Ellemijn Veldhuijzen van Zanten schreef het voorwoord.

Mama had een baby in haar buik
Femke van Midden

Beschrijft het verhaal van Nienke en Timo en het verlies van hun babybroertje Noah. Het hele gezin kijkt uit naar de komst van Noah, maar op een dag vertellen papa en mama dat Noah dood is. Met name Timo heeft veel vragen. Kun je met een dood broertje nog wel voetballen? En wat gebeurt er bij een crematie? Vragen die tijdens het verhaal beantwoord worden. Het boekje biedt ouders een goede leidraad om hun kinderen te informeren, te ondersteunen en te betrekken in de vreselijke periode van afscheid nemen van hun babybroertje of -zusje. ‘Mama had een baby in haar buik’ is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar.

Mijn kleine grote zus
Sanne Ovaere

Mijn kleine grote zus vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote zus in de wolken een rol speelt in het leven van schaapje. Het kartonboekje is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote zus ondanks dat zij er niet meer is, toch haar aanwezigheid laat blijken. Zowel op gewone als bijzondere dagen, zoals kerst en vakantie, is ze te vinden in kleine tekens als een vlinder of een ster. Het boekje biedt ouders een aanknopingspunt om te vertellen over het verlies van een zus of broer, geeft een stukje troost en laat zien dat de band altijd blijft bestaan. Mijn kleine grote zus is door de stevige vormgeving en leuke plaatjes bij uitstek geschikt voor kinderen tot en met 6 jaar.

Mijn kleine grote broer
Sanne Ovaere

Mijn kleine grote broer vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote broer in de wolken een rol speelt in het leven van schaapje. Het kartonboekje is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote broer ondanks dat hij er niet meer is, toch zijn aanwezigheid laat blijken. Zowel op gewone als bijzondere dagen, zoals kerst en vakantie, is hij te vinden in kleine tekens als een vlinder of een ster. Het boekje biedt ouders een aanknopingspunt om te vertellen over het verlies van een broer of zus, geeft een stukje troost en laat zien dat de band altijd blijft bestaan. Mijn kleine grote broer is door zijn stevige vormgeving en leuke plaatjes bij uitstek geschikt voor kinderen tot en met 6 jaar.

#stilgeboren #sterrenkindjes